"Главболгарстрой" откри нов завод за стоманобетонни конструкции край Пазарджик

Публикация   13:17     09 Март, 2023 /     Фондация „За Пазарджик и Региона”   /     349

Капацитетът на завода е до 140 хил. кв.м застроена площ годишно, а на бетовония възел - 43куб.м./час. Стоманобетоновите елементи са подходящи за строителството на индустриални, логистични, обществени и търговски обекти.

На изхода от Пазарджик малко преди включването в магистрала „Тракия” се намира новият завод на “Главболгарстрой ПРИФАБ” ЕАД – за производство на предварително напрегнати стоманобетонни конструкции. Заводът беше официално открит на 7 март 2023 г. Лентата прерязаха Димитър Карамитрев, председател на Съвета на директорите на Главболгарстрой и кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Строителството му започна в началото на август и за 7 месеца заводът за за предварително напрегнати стоманобетонни конструкции беше изцяло изграден, оборудван и започна производството си.

Технологичното оборудване е от кофражни системи, произведени от водещия производител Progress Group и тяхното европейско подразделение Tecnocom SPA, Италия, като в световен мащаб това е най-новата и модерна технология, посочиха специалистите от „Главболгарстрой”.

Заводът разполага със собствен бетонов възел с техника на EUROMECC с капацитет на производство от 43м3/час и с модерна лаборатория за извършване на ежедневен контрол. Капацитетът на завода е от 80 хил. до 140 хил. кв.м застроена площ годишно като стоманобетоновите елементи, произведени в завода, са подходящи за строителството на индустриални, логистични, обществени и търговски обекти.

Всички гости на откриването на завода днес имаха възможност да разгледат производствените мощности, а преди това за инвестицията пред тях говори председателят на Съвета на директорите Димитър Карамитрев.

„За малко повече от половин година успяхме на едно парче земя да направим завод, който е най- съвременно оборудван, с възможно най-добрите технологии. Тук е моментът да кажа, че това е благодарение на нас, но и благодарение на всичките институции”. Това заяви Димитър Карамитрев и благодари на кмета и местната власт, която по думите му е „създала изключително благоприятен инвестиционен климат в региона”. „Не сме сгрешили, че сме започнали нашата инвестиция тук и ще продължим да я развиваме”, каза още Димитър Карамитрев.


„Тази инвестиция е по-специфична и по-важна, защото на територията на община Пазарджик имаме производител на такъв тип изделия, които ще ни бъдат изключително важни за нас с оглед на публичните инвестиции, които са свързани с Плана за възстановяване и развитие с и плана за кохезията. Искам да благодаря на „Главболгарстрой” за това, че те избраха Пазарджик за тази своя инвестиция. Когато говорим за тази фирма, аз лично я свързвам с мащаб и качество – мащаб на мислене, мащаб на действие и визионерството, което всеки инвеститор трябва да има”. Това заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов и подчерта, че за последните 5 години в Пазарджик са разкрити 5 хиляди работни места, с което малко общини от ранга на нашия град могат да се похвалят. „По-важното е, че тук има доверие, което е създадено на инвеститора от местната общност”, посочи още кметът и подчерта, че инвеститорите могат да разчитат на бързо административно обслужване.
 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

За да може да оставите коментар, трябва да се регистриран потребител на сайта. Може да направите това на страницата "ВХОД".