Започват публичните обсъждания по одобрените Концепции за интегрирани териториални инвестиции

Започват публичните обсъждания по одобрените Концепции за интегрирани териториални инвестиции
Публикация   15:39     07 Март, 2024 /     Фондация „За Пазарджик и Региона”   /     220

На територията на Пазарджишка област при одобрение на следващ етап биха могли да се изпълняват концепции за ИТИ от ОБЩИНА ПАЗАРДЖИК, ОБЩИНА ВЕЛИНГРАД, ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ, 2 броя концепции на РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ - ПАЗАРДЖИК, СПЕЦИАЛИЗИРАНИ БОЛНИЦИ ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ - НАЦИОНАЛЕН КОМПЛЕКС ЕАД и Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" към Министерство на вътрешните работи (ГДПБЗН-МВР).

Община Пазарджик е разработила Концепцията за „Интегрирани инвестиции за подобряване жизнената среда на територията на Общините Пазарджик, Лесичово и Брацигово“.

В Пазарджик още ще се реализира концепцията на Регионален исторически музей – „Изграждане на туристически информационен център в Регионален исторически музей – Пазарджик и създаване на красиво, устойчиво и приобщаващо пространство, чрез естетическа композиция от иновативни зелени решения, енергийна ефективност и намаляване на парниковите газове“. Втората концепция на музея е „Консервация и реставрация на къща „Никола Христович“ и „Генова къща“ – недвижимо културно наследство в град Пазарджик“

Повече за концепциите в региона може да прочетете на:

https://bgregio.eu/wps/portal/operativna-programa/iti/iti.funding.opportunities/Spisak-KITI-UCR?fbclid=IwAR3w5-EqztegXwDM_ifY4ndsiAu2vnLIYI__FZDkR1xjwV0Go1c8VAkLBa4



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

За да може да оставите коментар, трябва да се регистриран потребител на сайта. Може да направите това на страницата "ВХОД".